keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Smoothies

Olen aivan hulluna smoothieihin. Voisin juoda niitä vaikka joka päivä!
En niitä kauppojen ja kahviloiden valmislitkuja tosin. Ne ovat niin kalliita ja omatekemät maistuvat paremmalle. :) (.. oma kehu paras kehu!) En myöskään kuulu niihin, jotka laittavat smoothieihin proteiinijauheita ja muita ravintolisiä, vaan smoothiet ovat minulle enemmänkin vähän "herkuttelujuttu".

Lempparismoothieni sisältää banaania, kiwiä ja soijajogurttia. Sekaan heitän usein myös jotain siemeniä, pähkinöitä tai manteleita, koska pidän siitä että smoothiessa on myös vähän "pureskeltavaa" ja lisäksi se on vähän täyttävämpää.

Smoothien peruspohjana käytän oikeastaan aina banaania sekä joko soijamaitoa tai soijajogurttia. Muut ainekset menevät vähän sen mukaan mitä kaapista sattuu löytymään. Smoothieissa parasta on juurikin se, että voit laittaa niihin mitä vaan mielesi lystää.


Ystäväni juo miltei joka aamu vihersmoothien, joka koostuu pääosin tuoreesta pinaatista, ananaksesta, banaanista, kookosmaidosta ja spiruliinasta. Pinaatin juominen kuulostaa ehkä kammottavalta, mutta kun seassa on hedelmiä, vihreiden ainesosien kitkeryys peittyy hyvin. Tämä on oikeasti hyvää! Ja tätä pitäisi tehdä itsekin useammin.


Kuvan smoothie tehtiin kompromississa; minä halusin banaania ja kiwiä ja poikaystävä marjoja. Niimpä sekaan heitettiin vähän kaikkea! Ja hyvää oli. :)

2 kommenttia:

  1. saa laittaa lisää ja tarkempiakin smoothie ohjeita! hyvältä ja terveelliseltä näyttää :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin pitää vaikka testailuillan ja kokeilla eri makuja ja laittaa tänne parhaat jakoon ;)

      Poista

Olisin iloinen jos jättäisit pienen kommentin vierailustasi :)