perjantai 11. tammikuuta 2013

Kosta Boda

Muutamien viikkojen takaisella Karlskronan reissullamme piipahdimme myös noin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan paikkaan nimeltään Kosta. Siellä sijaitsee pieni Outlet-kylä, josta löytyy niin merkkivaatteita, kodin sisustustavaroita, Iittala-Outletia kuin Kosta Boda-Outletiakin.

Kosta Boda on "Ruotsin versio Iittalasta", joka tuottaa lasiesineitä ja -koristeita ja se on perustettu jo vuonna 1742. Kaikki lasiesineet tehdään Kostan tehtaalla puhaltaen ja itse puhallusta pääsee seuraamaan vierestä tehdaskierroksella niin halutessaan. Aika rankan näköistä hommaa oli! :)

Kosta Bodan outletissa oli niin ensimmäisen kuin toisenkin luokan tavaraa myynnissä. Siellä olisi viihtynyt tovin jos toisenkin ihastelemassa kauniita taideteoksia ja lähti sieltä sitten muutama kippo ja kukkavaasikin mukaan. Jälkimmäisen sain joululahjaksi poikaystäväni vanhemmilta. Tusen tack igen! :)




Kosta Bodaa löytyy myös Suomesta ainakin Stokkalta ja tästä linkistä löydät paikkakunnittain Kosta Bodaa myyvien liikkeiden yhteystiedot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisin iloinen jos jättäisit pienen kommentin vierailustasi :)