sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Sushiiiii

Lauantaina vietimme ystävieni kanssa sushi-iltaa. Olin odottanut tätä iltaa kuin kuuta nousevaa, koska rrrrrakastan sushia ja olen pitkään jo halunnut kokeilla sen tekemistä itse. Yksi ystävistäni on käynyt sushinvalmistuskurssilla, joten onneksi meillä oli yksi opettaja auttamassa meitä muita tunareita..! ;)


Sushin valmistus oli yllättävän helppoa! Työläin osuus koko hommassa oli sushiriisin keittäminen. Kasvikset, lohi ym. pilkkoontuivat riisinkeiton lomassa ja lopuksi jäi vain itse näpertely joka oli todella hauskaa!


Norilevylle levitettiin kauttaaltaan riisiä, jättäen kumpaankin päähän muutaman sentin pituiset kaistaleet tyhjäksi. Sitten toiseen reunaan laitettiin haluttuja täytteitä. Alla taisi olla kurkkua, lohta ja philadelphiaa. Nam!


Sitten vain rullailemaan. Rulla leikataan halutun kokoisiksi paloiksi ja lopputulos näyttää tältä:


Makien lisäksi teimme Nigireita. Sushit ovat mielestäni kuin pieniä taideteoksia!


Sushin kanssa nautimme Kungfu Girl-nimistä Washingtonilaista Rieslingiä joka osoittautui todella maukkaaksi. Tämä on ilmeisesti muidenkin mielestä hyvää, koska olen pari kertaa yrittänyt tätä ravintolassa tilata ruoan kaveriksi, mutta se on ollut jostain syystä aina loppu!



Nam nam. Tämä ilta täytyy ottaa uusiksi. Ja pian! :)

2 kommenttia:

Olisin iloinen jos jättäisit pienen kommentin vierailustasi :)