perjantai 16. marraskuuta 2012

Grotesk

Viime viikonloppuun ei mahtunut juuri mitään muuta kuin juhlia toisensa perään. Perjantaina oli firman pikkujoulut, lauantaina ystävän syntymäpäivät ja viikonloppu päättyi vielä isänpäivään. Täytyy todeta, että viikonloppu meni myös aika lailla ruokapainotteisesti, joten nyt on hyvä lyllertää koko seuraava viikko (ehkä jopa kaksikin) salaattikipolle..

Mutta kerrotaampa nyt lauantaista hieman. Minä ja kaksi parasta ystävääni varasimme pöydän Groteskista ystäväni syntymäpäivän kunniaksi. Koska halusimme juhlistaa ja syödä hyvin, valitsimme neljän ruokalajin Chef's Menun suositteluviineineen. Ja kylläpäs olikin herkullista! (Ehkä vielä herkullisempaa, kun alkuskumpat mukaan luettuna meni viides lasillinen viiniä alas masuun ruokien kanssa..)

Alkuruoaksi oli mitä ihaninta ja kuohkeinta kesäkurpitsakeittoa paahdettujen pähkinöiden kera. Tämä oli niin hyvää, että pitää yrittää tehdä samanlaista kotioloissakin, kun löytäisi hyvän reseptin!


Pääruokaa en muistanut kuvata, niisk, enkä näin ollen muista minkä lajin vaaleaa kalaa söin lisukkeineen. En harmikseni myöskään löytänyt kyseistä annosta Groteskin nettisivuilta. Hyvää se kuitenkin oli!

Juustolautanen tuli ennen varsinaista jälkiruokaa. Tämän annoksen viinistä pidin eniten. Se muistutti hyvin pitkälti erästä jälkiruokaviiniä, jonka synttärisankariystäväni toi minulle kerran tuliaisiksi Barcelonasta. Unohdin ostaa sitä varastoon omalla Barcelonan matkallani ja kyllä kadutti.


Koska vietimme syntymäpäiviä, sai päivänsankari toki puhaltaa myös kynttilän jälkiruoka-annoksestaan. :)
Jälkiruoka-annos koostui mm. pekaanipähkinäkakusta ja mangosorbetista.


Ruokailun jälkeen vyöryimme vielä täysine vatsoinemme Erottajalla sijaitsevaan drinkkibaariin nimeltään Liberty of Death. Tämä oli minun ensimmäinen kertani kyseisessä paikassa, mutta ihastuin paikan rentoon ilmapiiriin ja vähän mystiseen vanhanajan sistustukseen täysin. Erityisesti wc teatteripeililamppuineen oli ihana! :)


Loppuilta menikin sitten laittaessa jalalla koreasti tanssilattialla!

2 kommenttia:

Olisin iloinen jos jättäisit pienen kommentin vierailustasi :)