keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Globenin SkyView

Olemme jo jokin aikaa sitten poikaystäväni kanssa puhuneet siitä, miten kiva olisi tutustua joskus toistemme kotikaupunkeihin turistin näkövinkkelistä. Harvoin sitä tulee käytyä esimerkiksi Kansallismuseossa, Eduskuntatalossa saatika Sibelius-monumentilla, (jonka olen tainnut nähdä ainoastaan Mechelininkadulta käsin, hups..) mutta ulkomailla reissatessa tulee käytyä aina kaikki turistinähtävyydet lävitse!

Tämän keskustelun oli poikaystäväni pitänyt mielessään, kun hän järjesti minulle yllätykseksi sunnuntaina visiitin Tukholman Globen-areenan SkyViewiin. Päivälle sattui vielä mitä kaunein ilma joka takasi sen, että lasipallosta näki koko Tukholman ylle mukavasti.


Olin todella innoissani yllätyksestä! (muutama riemunkiljahduskin taisi tulla..) Varsinkin kun sai kuvailla ihan kaikessa rauhassa muiden turistien mukana. :)

SkyView sijaitsee Globenin metropysäkin tuntumassa ja sisäänpääsy maksaa 130 kruunua. Lasipallo nousee 130 metrin korkeuteen ja matka kestää noin 20 minuuttia.

Mikäköhän turistinähtävyys käytäisiin katsastamassa seuraavaksi Helsingin päässä, ehdotuksia? :)

6 kommenttia:

  1. Suomenlinna+kauppatori & -halli, kansallismuseo, eläinmuseo Töölönlahti, Sibeliusmonumentti ja
    kolmosenratikkakierros!
    Nois museoissa suomessa on hyvä ku kaikki tekstit on myös ruotsiksi.
    -L

    VastaaPoista
  2. Kolmosen ratikkakierros olisi huippu, kun lähes kaiken näkee kierroksen aikana! :) Kansallis- ja eläinmuseo kiinnostaa myös itseäni, joten eiköhän sinne seuraavaksi! ;)

    VastaaPoista
  3. Seurasaaressa vois olla aika kaunista nyt syksyllä...Ja mä suosittelen myös kiertämään Töölönlahtea, se näyttää hienolta ennen auringonlaskua..

    Terv. Elisa

    VastaaPoista
  4. Kiitos Elisa! Pidetään mielessä :)

    VastaaPoista
  5. Suosittelen kävelyreittiä Ruoholahdesta ohi Lapinlahden, Hietaniemen hautausmaan takaa merenrantareittiä Hietsun uimarannalle ja sieltä Töölönlahdelle(,jossa voi piipahtaa mm. Sinisessä kahvilassa). Suosittelen reittiä auringonlaskun aikaan.. Myöskin Tornista on kivat näkymät. Ja Arabia/Arabianranta: ensin Hämeentien puolelta, jossa mm. Arabian keramiikkatehdas, Arabian museo ja myymälä. Sitten takaisin Arabianrantaa pitkin.
    -AMS-

    VastaaPoista

Olisin iloinen jos jättäisit pienen kommentin vierailustasi :)