sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Avokadopasta

Alexander ja Hanna Gullichsenin syksyllä ilmestyneestä Safkaa-keittokirjasta napattu Avokadopasta on noussut kuumaakin kuumemmaksi ruokahitiksi. Pasta esiintyy lehtien sivuilla, blogeissa ja Stokkan Herkkuunkin on laitettu pystyyn pöytä, johon on kerätty kaikki avokadopastaan tarvittavat aineet.

Nyt on täälläkin maisteltu tätä kohua aiheuttanutta herkkua ja täytyy sanoa että hypetys ei ole ollut turhaa! Pastan tekee alta aikayksikön ja se vie kielen mennessään. Suosittelen!




Resepti
1 val­ko­si­pu­lin­kyn­si
1/2 chi­liä (pois­ta sie­me­net)
1 li­met­ti
2 kyp­sää avo­ka­doa
suo­laa
mus­ta­pip­pu­ria
1/2 dl olii­vi­öl­jyä
kou­ral­li­nen ba­si­li­kaa
kou­ral­li­nen leh­ti­per­sil­jaa
30 g (1 dl) raas­tet­tua pe­co­ri­noa
30 g (1 dl) raas­tet­tua par­me­saa­nia
400–500 g spa­get­tia
Pil­ko val­ko­si­pu­li ja chi­li, lai­ta ne kul­hoon. Pu­ris­ta li­me­tin me­hu mu­kaan. 
Hal­kai­se avo­ka­dot ja pois­ta niis­tä ki­vet. Kuu­tioi avo­ka­do kuo­res­saan ja kai­ver­ra si­sus ruo­ka­lu­si­kan avul­la kul­hoon. Hie­non­na yr­tit ja raas­ta juus­tot. 
Li­sää suo­la, pip­pu­ri, olii­viöl­jy, hie­non­ne­tut yr­tit, se­kä pe­co­ri­no- ja par­me­saa­ni­raas­te.
Pis­tä hom­ma se­kai­sin lu­si­kan avul­la, mais­ta. 

Kas­tik­kees­sa tu­lee ol­la tar­peek­si suo­laa, muu­ten lop­pu­tu­los on mau­ton.
Kei­tä spa­get­ti al den­te -kyp­syy­teen hy­vin suo­la­tus­sa ve­des­sä, 
ota tal­teen va­jaa de­si kei­tin­vet­tä. Va­lu­ta pas­ta lä­vi­kös­sä.
Lo­rau­ta osa kei­tin­ve­des­tä kas­tik­keen se­kaan, ja pyö­rit­te­le spa­get­ti kas­tik­keen kimp­puun.
Raas­ta pääl­le par­me­saa­nia ja rou­hi myl­lys­tä mus­ta­pip­pu­ria. Tar­joa he­ti.

Resepti poimittu HS:n nettisivuilta tästä linkistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisin iloinen jos jättäisit pienen kommentin vierailustasi :)