torstai 12. heinäkuuta 2012

Barcelona Day 1

Ensinnäkin täytyy pahoitella, etten ole kerinnyt postaamaan pitkään aikaan! Lomalta töihin paluu ei ollutkaan niin auvoisaa ja leppoisaa kun muistin, aika näemmä kultaa muistot :)


Nyt sitten varsinaiseen asiaan, nimittäin Barcelonan reissuun! Koska kuvia on paljon ja kerrottavaa sitäkin enemmän, ajattelin postata teille useammankin kerran aiheesta. Toivottavasti ette kyllästy! :)


Perjantai-päivä meni suurimmaksi osaksi matkustaessa. Yhdet kauhunhetket kuitenkin jo kerkesin kokea tyhjällä ja pimeällä (ja väärällä!) juna-asemalla perjantaina klo 11 aikaan yksin matkalaukkuineni. Meinasi tulla äitiä ikävä, mutta onneksi pääsin turvallisesti perille oikealle metroasemalle, jossa ystäväni minua jo odottivatkin. He olivat saapuneet Barcelonaan muutama tunti ennen minua kaksiviikkoiselta Espanjan roadtripiltään, joten kaikkien matkustamista kurnivien vatsojemme takia päädyimme pienille tapaksille ennen nukkumaanmenoa.



Ensimmäinen päivämme Barcelonassa oli ihanan aurinkoinen. Aamupalaksi kävimme nappaamassa hostellimme läheltä sijaitsevalta La Boqueria-torilta tuoreita hedelmiä ja hedelmäjuomat. Olisin voinut jäädä sinne asumaan! Hylly hyllyltä mitä ihanimpia herkkuja pilkkahintaan Suomen hintoihin verrattuna. Onneksi aikataulumme oli kiireinen, joten ystäväni saivat minut houkuteltua poiskin! :) Mehuja onneksi pääsi maistelemaan muinakin päivinä! (No krhm kyllä, joka päivä..) Maksoivat euron ja makuja löytyi joka lähtöön! Lemppariksi taisi muodostua kookos-pitahaya.



Hedelmistä saaduilla energialla oli helppoa kiivetä Montjuícille ihailemaan maisemia ja nauttimaan ihanasta säästä. Se on hassua, miten ei koskaan tajua kaupungissa vieraillessaan miten isosta paikasta onkaan kyse, ennenkuin kiipeät korkealle vuorelle tai muulle nähtävyydelle. Sitä jaksaa aina ihmetellä miten pieneksi itsensä tunteekaan miljoonien ihmisten joukossa :)



Koska vuorilla kiipeily ei ollut vielä tarpeeksi uuvuttavaa, päätimme hypätä metroon ja suunnata toiselle puolelle kaupunkia Park Güelliin loppupäiväksi. Gaudin taideteoksissa olisi ollut nähtävää ja ihasteltavaa useammaksikin tunniksi! Kuuluisasta serpentiinipenkistä tuli bongattua jotain tuttuakin, näytti aivan Marimekon unikolta :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olisin iloinen jos jättäisit pienen kommentin vierailustasi :)