perjantai 1. kesäkuuta 2012

Kahvijuttuja


Minä lukeudun niihin ihmisiin, jotka juovat kahvia kausiluonteisesti. Joskus juon neljä kuppia päivässä ja toisinaan saatan olla ilman kahvia parikin viikkoa. Minä pidän kahvistani suuuurella maitomäärällä sokerilla höystettynä. En tiedä voiko sitä silloin enään kaikkien mielestä edes luokitella kahviksi, mutta.. :)

Viime sunnuntaina vietettiin Ruotsissa äitienpäivää, (mikäköhän siinäkin on, että äitienpäivä vaihtelee eri maittain?) joten pistäydyimme kaupungilla noutamassa poikaystävän äidille kahvipaketteja lähetettäväksi Etelä-Ruotsiin. Kahvipaketit noudimme Johan & Nyströmiltä. Tämä oli ensimmäinen kertani ko. liikkeessä, mutta ei varmastikaan jää viimeiseksi!

Johan & Nyström on perustettu Ruotsissa v. 2004. Yrityksen pyrkimyksenä on kehittää ruotsalaista kahvikulttuuria. He liputtavat myös oikeudenmukaisuuden ja ekologisuuden puolesta tilaamalla kahvit suoraan tuottajilta ja vierailemalla plantaaseilla. Tästä suuri plussa! :)

Suuri yllätys oli se, että etsiessäni Tukholman liikkeen osoitetta löysin tiedon, että yritys on avannut liikkeen myös tänne Helsinkiin!

Johan & Nyström sijaitsee Tukholmassa osoitteessa Swedenborgsgatan 7, Mariatorgetin metroaseman kupeessa ja Helsingin liike taasen löytyy osoitteesta Kanavaranta 7 C. 




Tiesitkö muuten, että suomalaiset juovat eniten kahvia maailmassa? Me juomme henkeä kohti noin 9,8 kg kahvia vuodessa. Aikamoista :)


2 kommenttia:

  1. Oi, tämä oli tosi hyvä kirjoitus. Oletko jo itse maistanut kyseisiä kahveja? Pitää ehdottomasti käydä tutustumassa liikkeeseen.

    VastaaPoista
  2. Testattu on ja maistuu oikein hyvältä! :)

    VastaaPoista

Olisin iloinen jos jättäisit pienen kommentin vierailustasi :)