keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Pink Baby Shower

Kun poikaystäväni vietti syntymäpäiväänsä ystäviensä kanssa Prahassa, keskityin minä viettämään pinkkiä lauantaipäivää tyttöjen kanssa. Kaksi ystävääni odottaa uusia perheenjäseniä tupsahtavaksi maailmaan vuoden lopussa, joten halusimme tyttöporukalla järjestää heille vauvakutsut. Päivän aikana skoolasimme pinkillä holittomalla skumpalla, täytimme vatsamme ratkeamispisteeseen kaikilla herkuilla, hemmottelimme tulevia äitejä erilaisilla kauneushoidoilla sekä kisailimme kuka osasi yhdistää julkkisvanhemmat oikeisiin lastennimiin. Erityisen tärkeäksi päivästä teki sen, että vaikka olemme omilla tahoillamme nähneetkin tyttöjen kanssa ristiin rastiin, olemme koko kokoonpanolla olleet viimeksi saman katon alla yhden ystävämme häissä vuonna 2009! Että oli jo aikakin saada koko porukka kasaan! :)

Tuleville äideille halusimme antaa yhdessä jotain tarpeellista kotiin vietäväksi odottelemaan masuasukeiden saapumista, joten "leivoimme" parin ystäväni kanssa edellispäivänä vaippakakut odottamaan tulevia juhlia. Vaippakakkujen teko oli hauskaa ja tulevat äidit pitivät niin kovasti lahjoistaan, että ajattelin laittaa tännekin vähän ohjetta näiden toteuttamiseen :)

Vaippakakkuun tarviset:
ISON kasan vaippoja! Käytimme 44 vaippaa per kakku
Kumilenksuja
Satiininauhaa
Tutteja, sukkia, jotain muuta pientä kivaa
Sellofaania ja lahjanarua
Pohjaksi pahvinpala ja pitsikakkupaperia


Aloitimme puuhan kierittämällä vaipat rulliksi ja sitomalla rullat kumilenksulla. Tämä oli yllättävän hauskaa puuhaa ja siinä rullaillessamme ja viiniä maistellessamme homma kävi käden käänteessä! :)


Halusimme kakkuun kaksi kerrosta, joten laitoimme muistaakseni ylimpään kerrokseen kymmenisen vaippaa ja loput vaipat alimpaan kerrokseen. Haastavan hommasta teki sen, että kädet eivät meinanneet millään riittää vaipparullien koossa pitämiseen, vaikka käsipareja oli meilläkin käytössä kolme. Sidoimme vaippakerrokset kiinni toisiinsa kuminauhoilla.


Kun kakun kerrokset olivat valmiit, oli koristelun aika! Sidoimme satiininauhaa koko kakun ympärille, jotta saimme kumilenksut piiloon. Taiteilimme myös pienistä sukista ruusuja, jotka kiinnitimme vaippoihin vanupuikoilla ja niiden viereen asettelimme muuutamia tutteja. Alustan leikkasimme pahvista, jonka päälle liimasimme pitsikakkupaperia. Kakkua vartioimaan päätyi Pentikin valkoinen pupu.


Lopuksi "kuorrutimme" kakun sellofaanilla sekä pinkillä lahjapaperinarulla.
Ja tässä lopputulos! :)


Kiitos vielä koko tyttöporukalle mitä mahtavimmasta lauantai-päivästä <3

3 kommenttia:

  1. vitsi miten suloiset vaippakakut! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tulevat mammat olivat myöskin kovin mielissään :)

      Poista
  2. Kiitos vielä ikimuistoisesta päivästä! <3

    J

    VastaaPoista

Olisin iloinen jos jättäisit pienen kommentin vierailustasi :)