Alexander ja Hanna Gullichsenin syksyllä ilmestyneestä Safkaa-keittokirjasta napattu Avokadopasta on noussut kuumaakin kuumemmaksi ruokahitiksi. Pasta esiintyy lehtien sivuilla, blogeissa ja Stokkan Herkkuunkin on laitettu pystyyn pöytä, johon on kerätty kaikki avokadopastaan tarvittavat aineet.
Nyt on täälläkin maisteltu tätä kohua aiheuttanutta herkkua ja täytyy sanoa että hypetys ei ole ollut turhaa! Pastan tekee alta aikayksikön ja se vie kielen mennessään. Suosittelen!
Resepti
1 valkosipulinkynsi
1/2 chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia
Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan.
Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot.
Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.
Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista.
Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.
Keitä spagetti al dente -kypsyyteen hyvin suolatussa vedessä,
ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.
Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.
Resepti poimittu HS:n nettisivuilta tästä linkistä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olisin iloinen jos jättäisit pienen kommentin vierailustasi :)